Легендата на италианския футбол Андреа Пирло проведе остра словесна атака спрямо италианските треньори. Според иконата на Милан и Ювентус на специалистите в родината му им липсва кураж и твърде много се предоверяват на чужденци, вместо да залагат на собствени кадри.

Преди началото на настоящата пауза националните отбори на Апенините се повдигна темата за това, че италианските футболисти не получават достатъчно шанс в Серия А. В тази връзка Пирло изрази мнение, което доста се доближава до това на националния селекционер Роберто Манчини.

„На италианските треньори им липсва кураж. Нещата стоят по този начин от известно време: много чужденци от играещите в калчото не се по-добри от нашите момчета”, коментира Пирло пред „Ла Република”.

„Същото се случва и в Серия Б, а дори и в по-ниските дивизии. Най-вероятно чужденците струват по-малко пари, иначе не се сещам за друга причина.”

„Считам, че за селекционера проблемът се отнася най-вече до големите отбори – Интер, Ювентус, Наполи, а също и Рома не играят с много италианци. Изключенията са Милан и Фиорентина”, допълни Пирло.