Бележитият бивш футболист на Ювентус Алесио Такинарди не е никак убеден в лидерските качества на Пол Погба.

Френският национал получи култовия за „бианконерите“ номер 10 за новия сезон, но не се открои по никакъв начин при двете поредни загуби в първите два кръга на Серия А. През миналия сезон „десетката“ бе носена от Карлос Тевес, който според Такинарди е умеел да поведе отбора в трудните моменти.

„Погба не е лидер – нито с възрастта си, нито с позицията си на терена. На 22 години не можем да очакваме от него да носи отбора на раменете си“, каза някогашният опорен халф, чието име сред 50-те изписани на „Ювентус Стейдиъм“.

„През миналия сезон Тевес вършеше точно това – обръщаше мачове и пазеше топката дори когато бе под напрежение. Без аржентинеца, Юве е къща без основи и трябва да се изгради наново. Погба е страхотен играч с характер, достоен за фланелката с номер 10, но също така е вярно, че не е Тевес.“

„Нормално е да има трудности, когато правиш толкова много промени. Клубът знае, че ще трябва и търпение. Например когато Зинедин Зидан си тръгна, ни трябваше време, за да стъпим на краката си. По същото време пристигнаха футболисти като Павел Недвед, Джанлуиджи Буфон и Лилиан Тюрам – все хора, свикнали да работят под напрежение“, добави Такинарди.