Собственикът на италианския втородивизионен клуб Палермо Маурицио Дзампарини е пред финализиране на сделката по продажбата на клуба на английски консорциум, работещ във високите технологии, съобщават медиите на остров Сицилия.

Бившият полузащитник на Арсенал Дейвид Плат е част от проекта, като англичаните ще купят отбора на Палермо за символичната цена от 10 евро. Направете си сами изводите какви са дълговете и какви са шансовете да бъдат погасени, пише Скай Спортс.

Самият Дзампарини излезе с отворено писмо към феновете, в което обяснява, че за благото на клуба е приел офертата на базираната в Лондон компания Futures Sports Entertainment, която е на символична цена.

Дейвид Плат, който има сериозен опит като футболист на Апенините с екипите на Бари, Ювентус и Сампдория, ще бъде технически консултант на новото ръководство на Палермо.

"Да, дойдох днес в Сицилия, ще огледам как стоят нещата, но не мога да обещая, че и в бъдеще ще работя по въпроса", каза Плат, който беше чакан от журналистите на летището в Палермо.

В Палермо играе българският полузащитник Ивайло Чочев, който през този сезон все още не е намерил най-добрата си форма след дълго лекуване на контузия.