Най-силният полузащитник на Лацио Кристиан Ледесма заяви, че ще разговаря за нов договор през лятото, тъй като в момента всички в клуба са съсредоточени в битката за спасение в Серия А.

Аржентинецът бе изваден от тима на орлите през лятото заедно с вече преминалия в Интер Горан Пандев, с мотив, че е отказал да подпише нов договор.

Ледесма обаче бе върнат на пожар в състава, когато над римляните надвисна опасност за изпадане и отново е неизменен титуляр.

„Вече бях готов да преподпиша през миналото лято и да продължа настоящия си договор с още три години”, разкрива Кристиан Ледесма и казва, че сега ще подпише, само ако получи гаранции, че отборът е със сериозни амбиции за следващите няколко сезона.

„Сега ще говорим отново в края на сезона, защото всеки от нас е изключително концентриран върху спасението.”

„Питам се дали съществува проект за бъдещето. Мога да ви кажа, че това е основно нещо, за което ще питам, когато говоря за продължаване на договора си, защото решението ми зависи основно от плановете на клуба за бъдещето.”

„Моят професионализъм ми позволява да остана, защото щом изляза на терена, забравям за всички неразбории. Когато съм на игралното поле, играя само за отбора си”, заяви Ледесма.