Отборът на Киево изпрати Лече с Валери Божинов в Серия Б. Отборът от Верона победи с 1:0 в мача от последния кръг на италианското първенство. Именно поражението бе ключово за съдбата на Лече, както успехът на Дженоа с 2:0 над Палермо.

Дори и появата на българския нападател на терена в 80-та минута не успя да спаси тима. Валери Божинов започна гостуването от резервната скамейка, а 10-те минути на терена бяха крайно недостатъчни за нещо повече.

В 78-та минута Киево поведе в резултата чрез Вачек, а малко след появата на българина, неговият тим остана с човек по-малко на терена. Въпреки това победата с 2:0 на Дженоа също бе от значение, тъй като тимът остана над зоната на изпадащите с 42 точки, с 6 повече от Лече. Успехът за Дженоа подпечатаха Джилардино в 51та и Скули в 70-та минути.

След изиграването на последните мачове в Серия А, стана ясно, че Удинезе ще играе в Шампионската лига през следващия сезон. В началото тимът бе в по-неблагоприятна ситуация, но благодарение на резултатите на своите конкуренти, както и успехът над Катания с 2:0 намериха място в най-престижния клубен турнир. В 19-та минута Ди Натале изведе своите напред, а в 58-та Фабрини удвои за крайното 2:0.

В друг мач от кръга, Лацио победи Интер 3:1. С успеха, „римските орли“ оставиха отбора на Андреа Страмачони на шесто място в крайното подреждане на Серия А. В крайна сметка, Удинезе изпревари Лацио за Зона Шампионска лига, а „орлите“ ще опитат късмета си заедно с Наполи и Интер в Лига Европа.

Срещи от последния 38-и кръг на италианското футболно първенство:

Чезена - Рома - 2:3

Парма - Болоня - 1:0

Ювентус - Аталанта - 3:1

Фиорентина - Каляри - 0:0

Милан - Новара - 2:1

Наполи - Сиена - 2:1

Дженоа - Палермо - 2:0

Катания - Удинезе - 0:2

Лацио - Интер - 3:1

Киево - Лече - 1:0

 

Ювентус и АС Милан ще играят в Шампионската лига.

Удинезе ще играе в предварителен кръг на Шампионската лига.

Лацио, Наполи и Интер /Милано/ ще играят в турнира Лига Европа.

Лече, Новара и Чезена изпадат от първа италианска футболна дивизия.