Спортният директор на Лацио Игли Таре бе подложен на множество критики в последните часове, след като тотално успя да обърка селекцията на орлите.

Орлите позволиха на двама от нападателите си - Джибрил Сисе и Джузепе Скули, да напуснат, като идеята на раздялата с тях бе да се осигурят средства за привличането на Кейсуке Хонда от ЦСКА Москва, но руснаците отказаха офертата на римляните.

Така Лацио, който се бори за място в тройката на Серия А, а също така играе и в Лига Европа, остана със само двама здрави нападатели - ветераните Томазо Роки и Мирослав Клозе.

Така треньорът Еди Рея, който почти винаги играе с двама в атака, не само, че няма да има никакъв избор в предни позиции, но и ще се чуди как да закърпва състава, ако някой от двамата се контузи.

Опитният наставник бе поискал привличането на нападател и полузащитник, но такива не му бяха осигурени, след като пропадна и възможността за взимането на Нилмар от Виляреал.

В крайна сметка, за да не е пълно капо в последния ден от трансферния пазар, Лацио размени Симоне Дел Неро за полузащитника на Чезена Антонио Кандрева, който не бе сред първи избори в списъка на Рея за възможен нов халф и орлите изглежда ще изпитват много трудности в полузащита и атака до края на сезона.