Капитанът на Лацио Томазо Роки няма да играе цял месец, след като стана ясно, че има „разтежение от втора степен на бедрото на левия крак“.

34-годишният голмайстор получи травмата при загубата с 2:3 като гост на Дженоа през уикенда, когато бе заменен принудително още в 16-ата минута.

Лацио изпитва сериозни проблеми в атака, като в момента единственият здрав нападател е Мирослав Клозе и лекарският щаб на орлите ще направи всичко възможно да възстанови Роки на време за градското дерби с Рома на 4 март.

Двама от другите контузени остриета на бианкочелестите – Либор Козак и Емилиано Алфаро, отново подновиха тренировки и треньорът на римляните Еди Рея се надява те да се върнат в игра колкото се може по-скоро.

Програмата на Лацио е изключително натоварена, като за 24 дни орлите ще трябва да изиграят 6 мача, включително двата мача срещу Атлетико Мадрид в Лига Европа и за Рея ще бъде голям проблем да разполага в атака само с 33-годишния Клозе, който допреди няколко дни също имаше проблеми с контузия.