Отборът на Лацио – съперник на Левски в турнира за Лига Европа стигна само до равенството при домакинството си на Сампдория в мач от осмия кръг на италианската Серия А. Двубоят на стадион „Олимпико” приключи при резултат 1:1. И двата гола в мача паднаха само в рамките на две минути в края на първото полувреме.

Сампдория имаше нужда от победа, за да запази лидерската си позиция след убедителния успех на Интер срещу Дженоа с 5:0 снощи.

Въпреки че в тима на домакините липсваха няколко футболисти, Лацио започна силно срещата и още в началните минути застраши на няколко пъти стража на гостите. Матузалем и Томазо Роки имаха добри шансове, но не успяха да се разпишат. От своя страна гостите от Сампдория отговориха с опасен изстрел на Антонио Касано.

Резултатът бе открит в 40-ата минута на срещата, когато Касано напредна добре, подаде към Падалино, който центрира прецизно и Пацини с глава вкара в мрежата на Муслера.

Лацио успя да изравни само две минути по-късно, а в герой за домакините се превърна голмайсторът Матузалем, който успя да преодолее Лука Кастелаци.

През второто полувреме и двата тима имаха шансове за попадения, но в крайна сметка нов гол така и не падна.

В другите мачове от кръга се получиха следните резултати:

Катания - Каляри - 2:1

Киево - Бари - 1:2

Лацио - Сампдория - 1:1

Ливорно - Палермо - 1:2

Наполи - Болоня - 2:1

Парма - Сиена - 1:0

Удинезе - Аталанта - 1:3

от вчера:

Ювентус - Фиорентина- 1:1

Дженоа - Интер - 0:5