Лацио записа пети пореден мач без загуба в Серия А, но равенството 1:1 при гостуването на Удинезе едва ли ще се приеме като положителен резултат от феновете на тима. Римските "орли" създадоха повече положения от съперника и можеха да се доближат само на 2 точки от четвъртия в класирането Ювентус, но пропуски на резервата Джован Кабрал ги лишиха от победата.

"Фриуланите" започнаха много силно и в 5-ата минута вече имаха аванс в резултата. Защитата на Лацио не успя да изчисти добре топката, последва центриране на Молина и Деулофеу се оказа на точното място, за да се разпише. Домакините бяха близо и до второ попадение, но Макенго пропусна от няколко метра.

В средата на полувремето ветеранът Педро се контузи и вместо него влезе новото попълнение Джоване Кабрал. Нападателят от Кабо Верде имаше претенции за нарушение срещу него в наказателното поле, но сигнал за дузпа не последва. Не след дълго Кабрал получи добър пас от Сергей Милинкович-Савич, но стреля встрани от целта. 

Лацио стигна до попадение в самия край на полувремето. Негов автор стана Фелипе Андерсон с глава. Това беше първо попадение за бразилеца от октомври насам, а в началото на втората част той продължи да тормози отбраната на домакините и изведе Кабрал на чиста позиция, но той отново не вкара. Гостите определено доминираха след почивката и създадоха повече положения. Шут на Дзакани премина близо до гредата, а след това негов опасен пробив беше спрян от Бекао.

В края на мача гостите се умориха и бяха изненадани от няколко скоростни контри. Стракоша изби силен удар на Макенго, а в добавеното време гредата спаси Лацио след бомбен изстрел на Молина.

В класирането "бианкочелестите" са на 6-о място с 43 точки, а Удинезе има 25 и се намира на 16-а позиция.