Лацио се изкачи на върха в италианското футболно първенство за първи път от 10 години насам. "Римските орли" спечелиха домакинството си на Болоня с 2:0. Точни в тяхна полза бяха Луис Алберто и Хоакин Кореа.

Първото полувреме бе изцяло в полза на домакините. Положенията пред вратата на съперника се редуваха едно след друго. Алберто можеше да се разпише след едва няколко минути игра, но липсата на късмет му попречи да стори това. Последваха нови две ситуации пред стража на гостите, но топката така и не попадаше в мрежата.

В 18-ата минута логичното се случи и Лацио излезе напред в резултата. Луис Алберто получи добро подаване и не сгреши, давайки заслужена преднина на тима си.

Три по-късно и Хоакин Кореа бе точен, като от третия си опит успя да порази целта и до голяма степен реши крайният победител в сблъсъка.

През второто полувреме гостите се активизираха и вдигнаха сериозно оборотите. Това доведе до две попадения в тяхна полза, но за съжаление на състава, те бяха отменени.

Това се случи след допитване на главният съдия Росарио Абисо до системата за видеоповторения ВАР, като имаше възражения от страна на Болоня, но повторенията бяха убедителни и взетите решения - аргументирани.

В първата ситуация положението бе далеч по-ясно, като Денсвил стреля, последва спасяване на Стракоша, кълбото се върна в ръката на играча на гостите и влезе във вратата.

До края промяна в резултата нямаше, което изкачи за първи път от 2010-а година насам Лацио на лидерската позиция в класирането. Дербито на кръга между Ювентус и Интер бе отменено заради върлуващият в страната коронавирус и "римските орли" ще запазят първото си място.