Лацио постигна втора поредна победа от началото на сезона в Серия А, след като се наложи с минималното 1:0 при визитата на новака Емполи. Единственото попадение в срещата отбеляза Марко Пароло в 47-та минута.

Емполи направи страхотен пропуск в 29-та минута. Акуа излезе сам срещу Стракоша, но вратарят на Лацио успя да спаси удара на футболиста на домакините. След това отбитата топка попадна в Миха Зайц, който стреля, но отблизо изпрати топката над напречната греда в аут.

Гол на Франческо Капуто не бе зачетен в 31-та минута заради засада.

Единственото попадение в двубоя падна в 47-та минута. Лулич проби отляво и центрира в наказателното поле на Емполи, където Расмусен не успя да играе добре, а това позволи на Пароло отблизо да вкара топката в десния ъгъл на вратата на Терачано.

Лацио бе близо до реализирането на втори гол в 49-та минута, когато след удар на Хоакин Кореа топката срещна десния стълб на вратата на Емполи.

В четвъртата минута на добавеното време на мача Чиро Имобиле направи страхотен пропуск.

Емполи можеше да изравни в заключителните секунди на срещата, но Стракоша направи чудесно спасяване, след като отрази удара на Франческо Капуто.

Емполи е с 4 точки на четиринадесето място, а Лацио е осми с 6 точки.