Лацио победи драматично Каляри с 1:0 у дома и спечели важни три точки в борбата за третото място в Серия А, което дава право на участие в квалификациите на Шампионската лига през следващия сезон.

Орлите забиха жизненоважното попадение в 88-ата минута, като в герой за успеха се превърна защитникът Мобидо Диаките, който вкара с глава след центриране на Кристиан Ледесма.

В същото време другият най-сериозен претендент за третото място – Наполи, направи разочароващо домакинско равенство 2:2 с Катания, въпреки че в 75-ата минута водеше с 2:0.

Неаполитанците поведоха в 60-ата минута с гол на родения в македонския град Тетово швейцарски национал Блерим Дземаили, а в 67-ата обичайният заподозрян Единсон Кавани удвои.

Катания обаче показа дух и успя да запише 7-и пореден мач без загуба, като изравни с две попадения в последните 15 минути. Николас Спойи бе точен в 75-ата, а Давиде Ландзафаме донесе хикса на сицилианците на Сан Паоло в 85-ата минута.

Така в битката за ШЛ Лацио е трети с 51 точки, следван от Наполи и Удинезе с 48, и Рома с 44 точки. Лидер в Калчото е Милан с 63 точки, а вторият Ювентус, който от 21:45 посреща Интер, е втори с 56 точки.

В друг двубой от Серия А Валери Божинов бе на пейката на Лече, но не влезе в игра при равенството 0:0 като гост на Новара в битка между два от тимовете, намиращи се в зоната на изпадащите. След този хикс Лече остана на пет точки зад Парма в битката за спасение.

Резултатите от Италия:

Лацио – Каляри 1:0

Наполи – Катания 2:2

Новара – Лече 0:0

Аталанта – Болоня 2:0

Дженоа – Фиорентина 2:2

Чезена – Парма 2:2

Киево – Сиена 1:1

Ювентус – Интер (от 21:45 часа)

От събота:

Милан – Рома 2:1

Палермо – Удинезе 1:1