Президентът на Лацио Клаудио Лотито разкри подробности относно това защо сделката с треньора Марсело Биелса и той се отметна от думата си да води отбора само 48 часа след подписването на договора. По думите му роля в случилото се има и градския съперник Рома, но немалка е вината и на самия специалист, който е отправи серия от странни изисквания.

Почти сигурно е, че „лациалите“ ще съдят аржентинския специалист, който е известен с прозвището Лудия. Лотито обясни, че Биелса е бил повлиян от разговор със спортния директор на Рома Валтер Сабатини. „Той му се е обадил и му казал да не идва. Обяснил му, че не съм човек, на когото може да се разчита. Хуан Себастиан Верон му каза същото“, оплака се Лотито.

Дали в резултат на този разговор аржентинецът е започнал да отправя исканията си, не е ясно. Факт е обаче, че доста от тях наистина звучат налудничаво, ако се вярва на казаното от боса на Лацио. „Той имаше хиляда изисквания. Държеше да получава заплатата си в щатски долари, а това, което се губеше при обмяната, аз трябваше да го плащам от джоба си“, добави Лотито.

Биелса обясни защо е избягал от Лацио

Биелса обаче не спрял дотук. Наставникът поискал 5 самолетни билета в първа класа, за да долети до Италия. Също така обявил, че желае да получи 5 мобилни телефона. „Биелса ми каза, че ще отделя по 2 или 3 часа на ден в разговори с близките си в Аржентина“, каза още шефът на „римските орли“.

„Той може и да си живее в Ла Палма, но тук има правила. Сбърках с Биелса, това е един горчив провал“, добави Лотито, който смята, че наставникът е получи предложение да води аржентинския национален тим. „Трябва да анализираме внимателно целия процес и да следим какво ще направи Биелса. Той се нарече Лудия преди време, но аз съм по-луд от него“, завърши Лотито.