Носителят на Купата на Италия Лацио продължава да защитава трофея си, след като победи Палермо с 2:0 и се класира на четвъртфинал. Делио Роси се изправи срещу бившия си тим за първи път, откакто спечели трофея в края на миналия сезон и напусна, заради влошени отношения с президента Клаудио Лотито.

И двата отбора излязоха с титулярните си единайсеторки, очевидно в търсене на победата. Това даде всички предпоставки за един хубав мач, и в действителност се получи такъв. Двамата вратари обаче бяха пълни господари в рамките си, и отчаяха опитите на нападателите.

Палермо се хвърли в атака след почивката, което обаче им изигра лоша услуга. В 57-та минута Александър Коларов използва опразнените пространства и шутира мощно от границата на наказателното поле за 1:0. Малко след това Мауро Сарате пропусна да удвои, но гостите също не се бяха отказали.

В 66-та минута Фабрицио Миколи се възползва от излезлия напред страж на Лацио Фернандо Муслера и само застаналия на голлинията Стефан Раду спаси от изравняване.

Стефано Маури и Сарате пропиляха още възможности, преди в 74-та минута Серджо Флокари да успее да се разпише за четвърти път в първите си три мача с екипа на Лацио. Кристиан Броки можеше да направи и 3:0, но домакините се задоволиха и с по-малък успех.

Орлите ще играят с Фиорентина на четвъртфинал.