Лацио ще се опита да задържи Кристиан Ледесма, въпреки сериозния интерес към него от други отбори. Римляните вече са предложили нов договор на футболиста, след като видяха колко лесно Ман Сити измъкна Александър Коларов от ръцете им. Ледесма има само още една година от настоящия си договор и през миналия сезон бе изхвърлен от първия тим след скандал с президента Клаудио Лотито. Различията обаче вече са заличени, и от клуба много искат да преподпишат с аржентинеца.

Полузащитникът е получил предложение със сериозно подобрени условия, и от Лацио се надяват да имат положителен отговор преди старта на първенството.

„Има преговори,” призна самият Лотито пред Lalaziosiamonoi. „Ние сме на мнение, че Ледесма е топ играч, и клубът му предложи същата оферта, както и миналото лято. Той вече изрази желание да остане в Лацио при определени условия, и ние отговорихме с намерението да подновим контракта му. Тъй като договорът му изтича след 12 месеца, ние искаме да разрешим въпроса в интерес и на двете страни.