Лацио продължава да си мечтае за квота в Шампионската лига през новия сезон. Това стана след измъчена, но изключително важна победа над закъсалия Сасуоло като гост с 2:1. 

При това "орлите" стигнаха до успеха с пълен обрат, след като изоставаха с 0:1 в средата на първата част. Но благодарение на късен автогол те си тръгнаха към Рим с трите точки в кошницата и усмивки. 

Мачът започна равностойно, а контрите на домакините бяха убийствени. И при една от тях в 26-та минута Доменико Берарди се измъкна зад защитата и се озова сам срещу вратаря Томас Стракоша. Той го повали на земята и последва дузпа. От 11-те метра Берарди не сбърка и Сасуоло поведе. 

Но още до почивката последва изравняването. В 42-та минута Фелипе Андерсон показа невероятна техника пред наказателното поле на домакините и с един страхотен пас изведе Чиро Имобиле зад защитата. Нападателят стреля покрай вратаря в далечния ъгъл и направи 1:1. 

При този резултат дойде и почивката, а след нея битката продължи да бъде равностойна. Чистите положения пред двете врати липсваха на практика, а когато имаше опасности, вратарите се справяха подобаващо. 

Така се стигна до 85-та минута, когато Лацио изкова успеха си. Тогава след една бърза контра последва пас успоредно на голлинията, където беше Лоренцо Пелегрини, който нещастно прати топката в собствената си мрежа. 

Той имаше възможност да се реабилитира в последната минута на продължението, но мощният му изстрел от вратарското поле щеше да счупи горната греда. Така повече голове не паднаха и Лацио спечели трите точки. 

С тях "орлите" вече имат 60 в актива си и са само на три зад Наполи, който е на третата позиция и е последен за момента в зона Шампионска лига. Сасуоло остава с 31 точки на 15-о място и може да е спокоен за бъдещето си.