Елиминираният от Лудогорец в Лига Европа италиански гранд Лацио все още таи надежда за участие в надпреварата и догодина. Те се запазиха след победата над Сампдория в Рим с 2:0.

Вездесъщият Антонио Кандрева и Сенад Лулич с попаденията си донесоха успеха. Между тях червен картон си изкара Лукас Билия, но това не се отрази фатално на амбициите на "орлите".

През първата част и двата тима имаха своите шансове преди първия гол, но Маноло Габиадини от Сампдория и Антонио Кандрева от състава на домакините не бяха точни.

Все пак голямата звезда на Лацио поправи мерника си в 42-ата минута и откри резултата. Тогава Кейта Диао преодоля Гаетано Берарди, намери Кандрева и той не пропусна да се разпише за 1:0.

Малко след почивката Маноло Габиадини пак изпусна и лиши отбора си от изравняване. В 56-ата минута римляните сами си направиха нещата трудни. Тогава Лукас Билия си изкара червен картон за нарушение срещу Ненад Кръстичич.

Играчите на Сампдория опитаха да изравнят, но Берарди пропусна. А в 73-ата минута домакините убиха интригата с втория си гол.

Тогава Стефано Маури намери Сенад Лулич в наказателното поле с хубав пас и той прониза вратата на Сампдория за втори път.

След това генуезците претендираха и за дузпа, а играч на римляните изби топката от голлинията в самия край, но до гол за гостите не се стигна.

Така Лацио взе победата и вече има 48 точки на шестата позиция. "Орлите" са само на две от петия Интер, който засега е в зона Лига Европа. Сампдория остава на 12-о място с 41 точки.