В едно от големите дербита на 13-ия кръг в Серия А Лацио успя да устиска 0:0 като гост на Ювентус и пак заплете интригата около първото място. Интресното е, че равенството се явява дебютно и за двата тима през настоящата кампания – за Юве то е първо у дома, докато за столичани – навън.

Играчите на Анджело Алесио превъзхождаха опонента си по всички показатели през 90-те минути, но така и не успяха да стигнат до гол.

Най-интересното име сред титулярите на „старата госпожа“ бе това на Пол Погба, на когото бе възложена тежката задача да запълни празнината, оставена от наказания Андреа Пирло. Мирко Вучинич пък отпадна в последния момент заради грип и мястото му в атака бе заето от Фабио Куилярела.

Лацио също имаше проблеми с наказани играчи, като капитанът Стефано Маури и Сенад Лулич пропуснаха дербито.

Двубоят едва не започна с нелеп гол в 3-ата минута. Тогава стражът на „орлите“ Федерико Маркети трябваше да се справя с една лошо върната топка и бе принуден да финтира пресиращият го Себастиан Джовинко.

Юве имаше пълен контрол над мача, но така и не съумяваше да се възползва от шансовете си. Квадво Асамоа опита да подпали ръкавиците на Маркети с мощен шут отляво, но вратарят се справи. Малко по-късно грешка в отбраната позволи на Джовинко да стреля към врата, но Маркети с невероятна намеса предотврати гола.

Килярела също можеше да вкара, но от близко разстояние изпрати топката от грешната страна на гредата.

През втората част ситуацията не се промени особено, макар че в 59-ата Антонио Кандрева проби опасно, но ударът му не бе точен. Юве отвърна веднага и Маркети трябваше да се намесва решително при удар с глава на Джорджо Киелини.

В 74-ата минута Клаудио Маркизио спечели корнер отдясно по атаката, а Джовинко центрира към близката греда. Там няколко играчи се разминаха с топката, която тупна на земята и се озова право пред Леонардо Бонучи, но от няколко метра защитникът я прати право в напречната греда над замръзналия на място Маркети.

В 76-ата пък Куилярела заложи топката за Маркизио, който без забавяне стреля от 20 метра, но Маркети отново бе блестящ и изби топката, която летеше право към долния ляв ъгъл.

Оттук до края на срещата Ювентус продължи на търси активно гола, но натискът на домакините от минута на минута ставаше все по-стихиен, което позволи на Лацио да измъкне точката.

С нея Ювентус събра 32 точки на върха, с пет повече от втория Интер, който утре приема Каляри в своя мач от кръга. Лацио пък остава 5-и с актив от 23 точки.