Лацио направи неочаквана атака срещу реферите в италианското първенство, като ги обвини, че бутат Милан и Интер за евроквотите.

Битката за Лига Европа в Италия е ожесточена, като Лацио е първи сред тимовете, които към момента попадат в турнира.

Лацио е на четвърта позиция със 61 точки, следван от Аталанта със 60, а Милан и Интер са шести и седми съответно с по 58 и 56 точки.

Говорителят на Лацио Артуро Диаконале обяви: "Съдийството на мача с Дженоа ни разгневи, защото освен другите грешки, ни изглежда невероятно, че не ни дадоха две кристалноясни дузпи. Това ме кара да мисля, че се случва, защото наближава краят на сезона. Лацио е на добра позиция и има всички шансове да се върне в Европа. Но случилото се в Генуа ни кара да се тревожим. Създава се впечатление, че фаворизирани са други отбори."

"Вероятно някой има интерес да види поне един от двата милански клуба обратно в евротурнирите. Не разбирам защо ние трябва да плащаме обаче цената заради китайските инвестиции, с извинение," заключи Диаконале.

"Дано не пострадаме. Надяваме се на справедливи рефери в мача с Палермо. Мачът с Дженоа ни даде сигнал, но той не е само за Лацио, но и за всички в лигата," каза още той.

Говорителят завърши с критика към медиите, които според него прекаляват с негативното си отношение, напълно незаслужено според клуба, към Лацио.