Лацио зарадва феновете си на старта на новия сезон в Италия. "Орлите" започнаха с победа кампанията пред домакинската публика на "Олимпико", а в тяхна жертва се превърна новакът Болоня. 

Римляните надделяха с 2:1, като и трите гола в този мач паднаха още преди почивката. Лукас Билия и Рикардо Кишна дадоха комфортна преднина на домакините, но Матео Манкозу върна интригата точно преди почивката. 

Лациалите започнаха мача много активно и си личеше, че играят с настроение. Те можеха да открият резултата още в 10-та минута, но тогава Антонио Кандрева засече с глава топката далеч от вратата. 

Натискът обаче не спря и в крайна сметка доведе до гол. В 17-та минута една отбита топка стигна до Лукас Билия около границата на наказателното поле и той без да се колебае изстреля истински куршум в долния ляв ъгъл на вратата, който стражът Антонио Миранте нямаше как да спаси. 

Само шест минути по-късно изглеждаше, че интригата в този мач е приключила. Тогава Рикардо Кришна оползотвори едно страхотно подаване и прати топката в долния десен ъгъл на вратата, за да направи 2:0. 

Няколко минути след това и Душан Баста имаше страхотен шанс да направи резултата класически и съвсем да убие интригата. Но вместо да се случи това, гостите от Болоня успяха да намалят точно преди почивката. 

В 43-та минута Матео Манкозу се измъкна майсторски от защитата и с хладнокръвно отиграване преодоля вратаря Етрит Бериша, за да намали на 1:2. При този резултат дойде и почивката. 

След нея "орлите" продължиха да са по-активни и да търсят трети гол, с който съвсем да откажат опонента си. А римляните не е като да нямаха положения. Рикардо Кишна, Балде Кейта и Антонио Кандрева изковаха страхотни възможности, но Антонио Миранте показа невероятна класа и се справи с всичко. 

Играчите на Болоня опитваха да се доберат до равенството с контраатаки, статични положения и няколко далечни удара, но в крайна сметка Бериша и защитниците пред него се справиха.

Най-доброто положение за гостите дойде в даденото от съдията продължение. Тогава техните нападатели стреляха на три пъти към вратата на Лацио, но защитниците избиваха. Последният изстрел беше на Матео Бриги от 7-8 метра с глава, но с невероятен рефлекс Бериша изби и така резултатът от преди почивката се запази, за да може Лацио да триумфира с трите точки.