Лацио и Удинезе направиха равенство 2:2 в двубоя между третия и четвъртия в подреждането на Серия А, като домакините от Рим могат повече да съжаляват, че не взеха пълните три точки.

Небесносините започнаха по-добре двубоя, но направиха няколко пропуска, докато гостите стигнаха до гол още при първата си по-сериозна атака към вратата на Албано Бицари. В 28-ата минута Пинци центрира отляво към Антонио Флоро Флорес, който бе оставен непокрит и отблизо не сгреши.

Попадението постъписа бианкочелестите, но те успяха да реализират изравнително попадение минута преди почивката, след като Сенад Лулич матира Самир Ханданович с изстрел извън наказателното поле.

Голът окрили орлите и в началото на втората част те поведоха с 2:1. В 51-ата минута капитанът Томазо Роки намери Мирослав Клозе в наказателното поле и с шут под плонжа на Ханданович немската голова машина се разписа в пореден мач на Лацио.

Столичаните опитаха да си подсигурят победата с трето попадение, но вратарят на гостите бе на ниво и спаси опасни изстрели на Роки и заменилият го след това Ернанес.

Наставникът на Удинезе Франческо Гуидолин реагира на негативния резултат и пусна в игра ветерана Антонио Ди Натале, който отново оправда очакванията на треньора си. В 74-ата минута Ди Натале изведе отлично Джампиеро Пинци и той не сгреши, останал очи в очи с Бицари, донасяйки точката на тима от Удине с крайното 2:2.

Лацио имаше отличен шанс да стигне до успеха в 92-ата минута, но сантиметри не достигнаха на резервата Либор Козак да засече в мрежата на гостите добро подаване на Ернанес.

От равенството в Рим най-доволни са Ювентус и Милан, които остават първи и втори с 33 и 31 точки. Удинезе и Лацио са трети и четвърти с 31 и 29 точки.