Лацио и Ювентус завършиха при равенство 1:1 в последния мач от 19-ия кръг на Серия А, като двубоят на стадион Олимпико в Рим бе зорко наблюдаван от актуалния Джеймс Бонд - Даниел Крейг.

Орлите дръпнаха в резултата в 25-ата минута. Кристиан Ледесма изпълни майсторски пряк свободен удар почти от тъчлинията и принуди може би гледащият за Агент 007 по трибуните Александър Манингер да вади топката от мрежата си.

Радостта на небесносините трая само пет минути, защото Старата госпожа изравни точно половин час след началото на срещата. Капитанът Алесандро Дел Пиеро центрира от корнер и Олоф Мелберг с глава вкара първия си гол с екипа на бианконерите.

Четири минути преди края на срещата Никола Легроталие можеше да прати трите точки в Торино, но ударът му от 20-ина метра срещна гредата зад Хуан Пабло Карисо.

В 92-ата минута Томазо Роки нахлу отляво, центрира опасно в наказателното поле, където Паскуале Фоджа на косъм се размина с топката и претендира, че е бил задържан, но реферът Морганти не отсъди дузпа, а малко след това прозвуча и последният съдийски сигнал.

Ювентус не успя да се доближи на само една точка зад водача Интер, но пък скъси преднината на загубилите от Аталанта нерадзури на три точки. Лацио запази седмата си позиция, но се отдалечи от зоната на Шампионската лига на четири точки.