Президентът на Лацио Клаудио Лотито се изказа остро по адрес агента на Модибо Диаките след провала на преговорите за нов договор.

Защитникът, който е внимателно следен от Наполи, ще напусне „Олимпико“ като свободен агент след края на сезона. Реакцията на Лотито обаче бе предизвикана и от това, че по подобен начин се развиват нещата и с друг играч, представляван от Улисе Савини – Луис Каванд, чийто договор изтича през 2014 година.

„Има някои хора, така наречени агенти, които действат единствено за да задоволят собствените си нужди“, избухна босът на „орлите“. „Такова поведение вреди на спорта и на техните клиенти. Но такава е логиката на наемника, а историята учи, че наемниците са загубили всичките си войни.“

„Савини стана агент на Каванда, Диаките и Икарди и сега тези тримата се намират в сходни ситуации. Ако даден играч остане в клуба си, това не носи никаква полза на агента, който без съмнение се облажва, когато извършва свободен трансфер. Предложихме на Диаките да взима 850 хиляди на година плюс бонуси, докато в момента той прибира 250 хиляди. Щяхме да го направим най-високоплатения ни защитник, въпреки че той още не се доказал напълно“, завърши Лотито.