Отборът на Лацио спечели Купата на Италия за тази година, побеждавайки на финала тима на Сампдория след изпълнения на дузпи.

Редовното време и продълженията на двубоя на стадион „Олимпико” в Рим завършиха при равенство 1:1, а при изпълненията на 11-метровите удари футболистите на „римските орли” бяха по точни.

Това е петата купа за Лацио в неговата история, която ще му осигури участие в европейските клубни турнири през новия сезон. „Небесносините” също ще спорят и за Суперкупата на Италия с новия шампион на страната.

Лацио започна силно срещата и още в 4-ата минута звездата на тима Мауро Сарате откри и взриви трибуните ма „Олимпико”. Аржентинският нападател вкара красиво попадение след далечен изстрел.

След гола символичните домакини в срещата продължиха да играят по-силно, но противно на логиката Сампдория стигна до изравнително попадение на Пацини в 31-ата минута. След центриране отляво Касано отклони към Мацини, който с глава изравни.

До края на мача и в двете продължения от по 15 минути не паднаха нови голове и спорът трябваше да се реши след изпълнения на дузпи. При наказателните удари стражът на Лацио Муслера отрази два изстрела, а победа за „римските орли” осигури Осман Дабо, който оформи крайното 7:6.