Лацио победи испанския Сарагоса с 2:0 като гост и така спечели 39-то издание на „Трофео Сиудад де Сарагоса Мемориал Карлос Лапетра”. Двубоят на „Ла Ромареда” бе предшестван с почитането на различни изтъкнати футболисти на испанския клуб. За Лацио започнаха следните 11: Бизари, Дабо, Елисеу, Матусалем, Томазо, Фоджа, Едмилсон, Раду, Стендардо, Круз и Дел Неро.

Срещата бе интересна и равностойна, като двата състава се поизнервиха леко в края на първото полувреме, но реферът бързо успокои страстите с няколко жълти картона. След почивката треньорите предприеха доста смени, които в крайна сметка се оказаха по-успешни за Лацио. В игра за римляните се появиха Диаките, Перпетуини и Фараони, малко по-късно и Маури и Сарате. Севиери и Артиполи също получиха шанс за изява с небесносиния екип във финалните минути.

Първото попадение падна в 74-та минута, когато Хосе извърши нарушение в пеналта и съдията даде дузпа в полза на Лацио. Фоджа застана зад топката и не сгреши. Веднага след това и домакините претендираха за дузпа, но според арбитъра такава нямаше.

В последните секунди от редовните 90 минути Мауро Сарате направи победата на Лацио по-изразителна, като матира стража на Сарагоса с мощен удар от далеч за 0:2.