Римското дерби от 31-я кръг на Серия А между Лацио и Рома завърши с победа за „орлите” с 4:2, като в мача бяха показани три жълти картона.

Домакините поведоха на бързо с 2:0 след попадения на Пандев и Сарате, които бяха точни във 2-та и 4-та минута.

Гостите веднага отговориха и Баптища имаше възможност да отбележи, но пропусна. Все пак „вълците” се върнаха в мача в 10-та минута, когато след центрира от ъглов удар в наказателното поле на Лацио Панучи стреля с глава, но ударът му бе отразен от Мусиера, но при добавката Мексес се разписа.

Натискът на Рома продължи, като в 17-та минута Баптища стреля опасно, но Мусиера отрази удара на бразилеца, а в 35-та минута Звярът уцели напречната греда.

В 56-та минута Пандев имаше на два пъти шанс да вкара отново, но Дони отрази и двата удара на македонеца.

Само три минути по-късно Фоджа центрира в наказателното поле на Рома, където Лихтщайнер с глава прати топката в мрежата на Дони.

В 62-та минута Панучи бе изгонен с директен червен картон за грубо нарушение срещу Лихтщайнер.

Рома остана с девет човека на терена в 75-та минута, когато Мексес бе изгонен от съдията Морганти. Матусалем от състава на Лацио също бе изгонен.

„Вълците” намалиха преднината на Лацио с гол на Даниеле де Роси в 80-та минута, но Коларов се разписа в 85-та минута и по този начин оформи крайния резултат в срещата.