Временният селекционер на италианския национален отбор Луиджи ди Биаджо изпрати повиквателни на младите нападатели Патрик Кутроне и Федерико Киеза за приятелските мачове на "адзурите" с Аржентина и Англия. 

Киеза, който играе за Фиорентина, беше част от лагера на четирикратните световни шампиони през април 2017 година под ръководството на селекционера Джанпиеро Вентура. Специалистът напусна поста си след провала на италианците в квалификациите за Мондиал 2018. 

Патрик Кутроне има 14 гола с екипа на Милан през настоящия сезон. Киеза и Кутроне са младежки национали на Италия и играха в отбора до 21 години под ръководството на Луиджи ди Биаджо.

Италианският тим среща Аржентина в Манчестър следващия петък, а четири дни след това ще играе и с Англия на "Уембли". Италия не се класира за голямо първенство за първи път през последните 60 години. 

Съставът на "адзурите" за контролните срещи включва общо 26 човека, а девет от тях може да направят дебют с екипа на четирикратните световни шампиони. Това са Джанлуиджи Донарума, Даниеле Ругани, Леонардо Спинацола, Давиде Дзапакоста, Брайън Кристанте, Роберто Галярдини, Лоренцо Пелегрини, Симоне Верди и Андреа Белоти.