В сряда сутринта бе обявено, че нападателят на Дженоа Зе Едуардо ще изкара 9-дневни проби в Милан, но вместо това той директно бе привлечен на Сан Сиро.

В сряда вечерта бразилецът подписа с росонерите, още преди да е започнал обявеният му пробен период и ще под наем в тима на Масимилиано Алегри.

Причина за интересния обрат в ситуацията със Зе Едуардо е новината, че голмайсторът на Милан Алешандре Пато е с контузия и няма да играе в следващите 3 седмици.

Така Алегри предпочете да се подсигури с още един нападател преди старта на сезона в Серия А в събота и директно предложи договор на 24-годишния кариока, който веднага бе приет.

„Толкова съм щастлив. Не ми е позволено да кажа нищо повече за момента“, каза Зе Едуардо, след като разбра, че ще носи екипа на Милан, въпреки че не успя да вкара нито един гол за Дженоа в 8-те си шампионатни мача в Италия.

Освен него, росонерите, които през лятото се разделиха с Филипо Индзаги, Златан Ибрахимович и Антонио Касано, ще разполагат в атака през новия сезон с Робиньо, Стефан Ел Шаарауи, привлеченият по-рано днес от Интер Джампаоло Пацини и контузения в момента Пато.