Интер сконфузи доста своите фенове, след като трябваше да трепери до края за победата с 3:2 над втородизионния Трапани с 3:2 в турнира за Купата на Италия.

Треньорът Валтер Мадзари направи сериозни ротации в състава си и пусна доста от играчите, които по-рядко играят за първенство, като това бе на път да му изиграе лоша шега.

Още от началото „нерадзурите“ наложиха волята си и откриха, макар и с немалко късмет. Фреди Гуарин нацели дясната греда от пряк свободен удар, а топката отскочи и се удари в защитника Ричард Марконе и влетя във вратата на гостите.

В 40-ата минута Ишак Белфодил откри головата си сметка за Интер, след като с хубаво воле засече центриране на Алваро Перейра от фланга. В самия край на полувремето Сафир Тайдер вкара от дузпа, отсъдена за фаул срещу Гуарин.

Трапани обаче показа съвсем друго лице след паузата и Карисо трябваше да спасява мощен удар от въздуха на Джовани Абате. В 54-ата обаче стражът бе безсилен, след като Андреа Ранокиа сбърка и позволи на Кристиан Качета да се разпише на „Джузепе Меаца“.

До края играчите на гостите се раздадоха докрай и в 90-ата минута Джузепе Мадония с много техничен удар за втори път матира Карисо и направи добавеното време доста интересно. В него резервният страж на Интер допусна сериозна грешка, но Маурицио Чарамитаро не успя да се възползва и да вкара мача в продължения.

Следващият противник на Интер в турнира ще бъде Удинезе, а мачът помежду им ще се играе през януари. Срещата с Трапани пък влезе в клубната история, след като в нея дебют направи 16-годишният Федерико Бонацоли, с което тийнейджърът стана най-младият играч в мъжкия тим.