Ветеранът Кристиан Виери призна, че си мечтае да получи повиквателна за националния отбор на Италия и да играе на Европейското първенство през 2008 година.

След години, прекарани в Интер, Милан, Монако и Аталанта, 34-годишният голмайстор отново е във форма с екипа на Фиорентина. Това подсилва стремежите му отново да стане част от Скуадра Адзура. За последно Виери попадна в състава през 2005 година.

„Дали очаквам обаждаме от Роберто Донадони? Не, просто чакам да бъда сред избраните,” заяви Виери, който има пет гола до момента за виолетовите.

Виери със сигурност не се нуждае от допълнително самочувствие, но такова му осигури Фабио Капело, който се изказа в подкрепа на нападателя.

Капело беше прав, когато каза, че съм готов,” заяви таранът. „За мен е важно да играя и да вкарвам регулярно, така мога да си върна мястото в националния.”

Бобо Виери се оказа идеалният скрит коз за Чезаре Прандели във Фиорентина, така че е напълно възможно и Донадони да го използва като подкрепление на безспорния титуляр Лука Тони.

Самият Прандели също подкрепи каузата на Виери. „Ако той продължава да работи толкова здраво, колкото го прави в момента, до няколко месеца той ще е отново в националния отбор,” заяви наставникът на Фиорентина.