Десният халф-бек на Италия Кристиан Маджо "писа" шестица по десетобалната система за собствената си игра при равенството 2:2 на Скуадра Адзура срещу България в София в първи мач от световните квалификации.

„Знаехме, че мачът ще бъде много труден и съперникът ще бъде пределно нахъсан, защото играе срещу Италия. Срещнахме някои проблеми на терена и в крайна сметка можем да бъдем доволни от равенството“, сподели Маджо.

„Аз мога да играя много по-добре и съм наясно кога се представям зле, така че ще се оценя с шестица по десетобалната система“, заяви футболистът на Наполи.

България поведе с гол на Станислав Манолев, а италианците успяха да стигнат до пълен обрат с две попадения на Освалдо. Възпитаниците на Любослав Пенев обаче притиснаха много сериозно съперника си през втората част и Чезаре Прандели беше принуден да мине в схема с четирима централни защитници, което остави Маджо без обичайната му роля на терена. Секунди по-късно падна изравнителният гол, дело на Георги Миланов.

„Сменихме схемата и получихме веднага гол. Това е доста дразнещо, но не мисля, че причината е в добавянето на четвърти човек в защитната формация. Трябва да бъдем по-спокойни и да играем по-опростен футбол“, добави Кристиан Маджо.