Отборът на Ювентус спокойно може да бъде определен като Краля на настоящия трансферен прозорец, поне до днес. Ръководството на Старата госпожа имаше твърде продуктивно лято. Ръководството успя да съчетание младост и опит с една замах, без да харчи много.

Последното ново попълнение е Матайс де Лийт, който пристигна за 67.5 милиона паунда. Това е най-голяма покупка на Ювентус, но това в никакъв случай не може да се нарече ненужен харч. Точно обратното.

Леонардо Спинацола се присъедини към Рома със сделка за 26.3 милиона паунда, като в същото време Емил Аудеро, Стефано Стураро и Матия Перин отпътуваха от клуба общо срещу 46.2 милиона паунда.

В същото време Ювентус привлече няколко качествени попълнения със свободен трансфер. Джанлуиджи Буфон, Аарън Рамзи и Адриен Рабио акостираха в Торино без нито стотинка за трансферите им, да не говорим и за подсилването с бразилския тийнейджър Уесли от Фламенго.

Оказва се, че нетната сума за трансфери до този момент е 30 милиона паунда. И това е всичко. 

Това не са първите свободни трансфери за Ювентус, които са белязани с отлични резултати след това. Попадения през годините са били Фабио Канаваро, Андреа Пирло, Пол Погба, Кингсли Коман.

Мерих Демирал, Кристиан Ромеро и Лука Пелегрини също бяха закупени, за да могат да подсилят позициите на Старата госпожа.

Мениджърът Маурицио Сари обаче може да получи истинско главоболие в следващите месеци, докато се опитва да намери игрови минути за всички. Дълбочината в отбора е наистина за завиждане.