Сагата около бъдещето на холандският национал Уесли Снайдер е към своя край. 28-годишният футболист прие офертата на турския Галатасарай, а трансферът официално ще бъде финализиран, след като Снайдер премине задължителните медицински изследвания.

Турският клуб и Интер постигнаха договорка около трансфера на Снайдер още преди две седмици, но до този момент холандецът отказваше да приеме личните си условия, с надеждата да получи по-изкушаваща оферта от Англия.

Най-сериозен кандидат за подписа му бе Ливърпул, но явно предложената му заплата от мърсисайдци не е била достатъчна, за да го убеди да акостира на „Анфийлд“.

„Ще бъде невероятно, атмосферата също. Нямам търпение да отида там и да изиграя първия си мач. Ще накарам феновете на Галатасарай да се гордеят и да бъдат щастливи. С нетърпение очаквам да се срещна с тях“, заяви Снайдер пред официалния сайт на турския клуб.

„Трансферът на Уесли Снайдер от Интер е договорен. Условията по сделката ще бъдат обявени публично, а футболистът ще подпише своя договор, след като мине медицинските излседвания“, се казва в официалното съобщение от турския клуб.

Снайдер не е играл в официални мачове за Интер от 25 септември миналата година, след като категорично отказа да намали заплатата си и да подпише нов договор.