Звездата на Интер Матео Ковачич окончателно отряза мераците на Ливърпул за трансфер на „Анфийлд“. Хърватинът бе спряган за една от основните трансферни цели на „червените“, а след преминаването на Рахийм Стърлинг в Манчестър Сити, спекулациите се засилиха.

Според думите на самия футболист обаче, той ще остане в Интер и няма да се превръща в заместник на Стърлинг. Вчера се появиха информации, че Ковачич е попаднал в трансферния списък и на немския Байер Леверкузен.

„Клубът никога не е заявявал, че искат да ме продават. Никога. Аз ще остана тук. Това е което искам и именно затова новият ми договор е до 2019 година. Връзката между мен и Интер ще бъде дълга“, коментира Ковачич в интервю за италианските медии.

„Искам да покажа, че заслужавам да бъда в Интер. Искам да печеля с тази фланелка. Интер е като Реал и Барселона. Дали мога да заместя Стърлинг в Ливърпул? Ние имаме различни роли. Не е моя работа да казвам дали е имало оферти от „червените“ за мен или не, тези въпроси са към моя агент. Пак ще кажа – аз искам да остана тук“, категоричен бе хърватският национал.