Легендата на Милан Били Костакурта нападна остро Марио Балотели, като заяви, че нападателят на „росонерите“ никога няма да бъде сред най-добрите футболисти на планетата.

Своенравният голаджия от няколко дни търпи непрестанни упреци за представянето си в реванша от Шампионската лига срещу Атлетико Мадрид, загубен с 1:4. В Италия считат двубоя за един от най-слабите на Супер Марио, откакто той пристигна в Милано през януари 2013 година.

„Балотели може да бъде играч, на който Милан да разчита, но стига да не е водещата фигура в състава. Той не е звезда и по мое мнение никога няма да стане футболист от световна класа“, заяви Костакурта.

„Ако бях на мястото на Кларънс Зеедорф, бих се възползвал от опцията за постоянен трансфер в договорите на Адил Рами и Адел Таарабт, които още не са разкрили пълния си потенциал. Рикардо Сапонара, Андреа Петаня и Брайън Кристанте също са млади таланти, на които може да се гласува доверие. Адебайор? Съмнявам се той да пристигне през лятото. Зеедорф иска млади играчи, които са наистина гладни за успехи“, завърши бившият защитник.