Нападателят на Фиорентина Джузепе Роси вече може да остави настрана проблемите с контузии, които не спират да го мъчат в последните години. 28-годишният италианец вече поднови тренировки. 

Той се възстановяваше дълго време след поредица травми в коленете. Периодът на рехабилитация след операцията обаче вече е приключил и от сряда вечерта вече се появи на терена за "виолетовите". 

Засега той само ще се подготвя в изключително лек режим. По-сериозните натоварвания ще стартират едва следващия месец и едва тогава той ще почне да трупа и физическа подготовка, за да навакса изоставането от останалите. 

Ако има късмет и възстановяването му върви добре, той може и да се включи в мачовете на тима от Флоренция до края на сезона. Нищо чудно обаче лекарският щаб да го позадържи още малко на пейката, за да не се рискува здравето му допълнително. 

Иначе със сигурност Джузепе Роси ще бъде на линия за лятната подготовка и ще може да се подготви подобаващо за следващия сезон. Той има почти половин дузина операции на коленете и всички те са свързани със скъсване на кръстни връзки.