Ювентус записа кошмарна загуба с 0:2 у дома от Палермо, и се свлече до шесто място в класирането, задминат именно от днешния си съперник, изкачил се до четвърта позиция. След 26 кръга в Серия А, Юве е с най-много загуби този сезон от първите седем отбора и има вече девет.

„Старата госпожа” бе без поражение, откакто Алберто Дзакерони пое поста старши треньор в тима, но сериозния брой контузени и наказани играчи в състава му не позволиха да се противопостави на амбициозния Палермо. Интересното е, че сицилианци победиха със същия резултат и в първия мач между двата състава този сезон.

Ювентус имаше нелоши възможности да открие резултата през първото полувреме, но ги пропиля. Кандрева видя излезлия напред вратар Сиригу и се опита да го прехвърли, но новият италиански национал спаси с една ръка. След това Киелини стреля неточно с глава, а шутът на Алесандро Дел Пиеро мина в аут. За Палермо Фабрицио Миколи можеше да се разпише, но нямаше късмет.

Това се промени в 60-та минута, когато дребничкият нападател отбеляза хубав гол от ъгъла на наказателното поле, извел Палермо напред в резултата. Три минути по-късно всички в Юве решиха, че са изравнили, когато Фабио Канаваро от воле реализира, но реферът отмени попадението, тъй като Дел Пиеро седеше на гол линията, и пречеше на Сиригу.

Изстрел на Киелини облиза гредата, а Кавани имаше шанс да засече центриране на Дел Пиеро. Вместо Ювентус да изравни обаче, Палермо стигна до второ попадение. Само 60 секунди след появата си в игра, Будан записа името си сред голмайсторите, и тотално попари феновете на стадиона в Торино в 81-та минута.