Добри новини обяви наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри в разгара на подготовката на "старата госпожа" за новия сезон. Те са свързани с контузения ас на тима Клаудио Маркизио, който скъса коленни връзки в края на миналата кампания. 

Очакванията бяха да не играе повече през тази година. Но според Алегри, който явно се е консултирал с медицинския щаб, италианският национал ще е на линия още в средата или края на октомври, което е много добър срок и представлява много бързо възстановяване. 

"Маркизио се възстановява изключително бързо и това ме прави много щастлив. Той вече започна да тича и да работи с топката. Мисля, че ще мога да го използвам през октомври. И тъй като това е доста голям диапазон между началото и края на месеца, ще бъда по-конкретен - след средата му", сподели Алегри. 

Той се надява да може да го използва при изпълнението на голямата си цел за предстоящата кампания - атаката на трофея в Шампионската лига. Юве е тотален хегемон в Серия А и затова се е насочил изцяло към покоряването на континенталния трофей, който скоро не е бил печелен от "бианконерите". 

"Още от първите си моменти тук съм твърдял, че искам да спечеля Шампионската лига. Вдигнали сме нивото доста и работим да сме във върхова форма за важните моменти от сезона - през март. Тогава се печелят и първенството, и Шампионската лига. Дано разчитам на всичките си играчи тогава", сподели Алегри.