Треньорът на Ювентус Антонио Конте заяви, че победата срещу Копенхаген в утрешното домакинство от Шампионската лига е повече от задължителна. Ако играчите му не успеят да стигнат до трите точки, според италианския тактик те няма да могат да прескочат груповата фаза.

Към момента „бианконерите“ заемат последното място в група B с 3 точки, като изостават с  една от намиращите пред тях датчани, а също и спрямо Галатасарай.

„Утрешният мач ще бъде изключително труден и от решаващо значение“, отчете Конте. „Трябва да спечелим на всяка цена, ако искаме да продължим приключението си в Шампионската лига.“

„Въпреки че говоря така, аз съм напълно спокоен, защото имам група от момчета, които са свикнали да играят в мачове от типа „всичко или нищо“ в продължение на почти две години и половина. Става дума за тези двубои, в които има много напрежение и не по-малко отговорност.“

„Утре ни чака един такъв, но Ювентус знае как да се справя в такива ситуации. Винаги съм казвал, че феновете са от изключително значение. Тези по южните и северните трибуни са живото сърце на „Ювентус Стейдиъм“ и са ни помагали да постигнем изключителни успехи през последните две години“, завърши Конте.