Треньорът на Ювентус Антонио Конте отрече да е участвал в уреждането на мачове, след като днес полицията обискира дома му в Торино.

Подозренията на италианските власти са, че той има участие в манипулиране на футболни срещи, докато беше наставник на Сиена в предходния сезон.

„Винаги съм демонстрирал честност, почтеност и лоялност, както и коректност, и като играч, и като треньор. Можете да попитате моите бивши съотборници, моите играчи и дори техните съперници“, обяви Конте.

„Винаги се стремя да печеля мачовете. Бях нападнат с бухалки и палки пред двугодишната ми дъщеря и жена ми заради моята лоялност. Това е Антонио Конте за тези, които не знаят.“

„Със Сиена спечелихме Серия Б със забележително усилие. Това беше една фантастична година и нищо и никой няма да съсипе този сезон.“

„Днес получих нота, с която ме обвиняват в престъпен заговор и моят дом беше обискиран, когато не бях там“, обясни треньорът на Ювентус, който е сред главните заподозрени в новия скандал за уреждане на мачове в Италия.