Наставникът на италианския национален отбор по футбол Антонио Конте в прав текст заяви, че дотук се чувства разочарован от ролята си на селекционер, но въпреки това е убеден в правилното си решение да смени клубната с международната сцена.

Бившият треньор на Ювентус напусна поста си при „бианконерите“ това лято след три поредни титли в Серия А, за да поеме „скуадра адзура“. Той сам си призна, че всекидневният досег с футболистите е това, което най-много му липсва.

„Преди имах контакт с играчите всеки ден“, каза Конте. „Аз обаче направих избор със сърцето си и предпочетох националния тим в труден момент. Надявам се, че направих правилния избор.“

„Бъдещето? Харесва ми да работя. Осъзнах, че ролята на селекционер е много по-трудна за изпълнение отколкото тази на клубен треньор. Това ме накара да се почувствам малко разочарован.“

„Хжрото винаги очакват максимума от мен. По силата на общото мнение всеки отбор на Конте трябва винаги да печели. За 6 години спечелих 5 трофея (три пъти скудетото и два пъти Суперкупата на Италия), затова моята биография създава напражение“, допълни Конте.