Треньорът на Ювентус Антонио Конте вярва, че с оставащите 4 кръга до края на сезона в Серия А неговият тим е основният фаворит за спечелване на титлата.

В момента „старата госпожа“ е лидер във временното класиране пред настоящия шампион Милан, като разликата помежду им е само 3 точки. Конте обаче е сигурен в крайния успех на своя тим, като подчерта, че „бианконерите“ все още нямат загуба в първенството.

„Вярвам в скудетото заради позицията, в която се намираме“, каза Конте. „Да не забравяме обаче през какво минахме, за да стигнем до тук. Имаме възможността да напишем важна страница от историята на Ювентус. Изиграхме толкова много срещи за толкова кратко време, затова мислите ни се насочват от единия двубой към следващия. Играчите ми израснаха много и аз се гордея с тях.“

„Намираме се в привилегирована позиция, но ако погледнете как се разви сезонът, ще разберете, че опасността дебне във всеки мач. Новара винаги играе добър футбол. За разлика от Чезена, които играят много дефанзивно, сега ще се изправим срещу тим, който се опитва да играе по своя начин“, коментира италианският специалист предстоящия двубой срещу новака в Серия А.