Треньорът на Ювентус Антонио Конте заяви, че неговият отбор ще бъде фаворит за титлата в Серия А през новия сезон, но предупреди играчите си, че не невинаги най-силният отбор печели.

„Бианконерите“ не крият амбициите си да завоюват трето поредно скудето, което ще бъде прецедент в тяхната история. Кампанията им започва с гостуване на Сампдория в събота вечер.

„Правилно е да се каже, че започваме сезона като фаворити, защото спечелихме последните две титли, ала фаворитът невинаги печели“, коментира Конте. „Победител ще бъде онзи, който се докаже като най-силен на терена. Преди две години не бяхме фаворити, а спечелихме трофея.“

„Тази година ще ни бъде изключително трудно, защото има отбори, които похарчиха доста повече пари от Ювентус. Значи другите отбори харчат, а казвате, че разликата между Ювентус и останалите се е увеличила...“

„Миналата година загубихме и двата мача срещу Сампдория. Ще се изправим срещу добре подготвен отбор, защото Делио Роси е футболен учител. Работим върху трудностите, с които очакваме да се сблъскаме. На този етап от сезона нито един отбор не може да бъде готов на 100 процента. В мача за Суперкупата срещу Лацио 10 от нашите 11 титуляри бяха с нас и през миналия сезон, така че имаше организация и тактически познания. Това ни помогна, както и целеустремеността на играчите към спечелването на първи трофей за сезона“, допълни Конте.