Треньорът на Ювентус Антонио Конте призна, че би избрал да задържи Алесандро Матри и Емануеле Джакерини, които поеха съответно към Милан и Съндърланд.

Първият днес бе спазарен с „росонерите“ за 11 милиона евро, докато вторият отиде във Висшата лига на Англия срещу 7,5 милиона от същата валута.

„Матри е нападателят, който вкара най-много голове тук през последните 2 години“, отчете специалистът. „Ако си говорим технически, не очаквах продажбата и на него, и на Джакерини. Милан обаче отправи своята оферта. Никога не бих го жертвал, ако не се намирахме в условия на икономическа криза.“

„Всеки треньор трябва да се съобразява с настоящата ситуация и да преглъща напускането на даден футболист. Надявам се един ден да ми кажат, че имам 50 милиона евро, които да харча на пазара така, както си реша. Жертвата на Матри показва, че финансовата ситуация в Италия е трудна, с някои изключения като Наполи. Отбори като Ювентус са принудени да продават, когато пристигнат солидни оферти. Хората казват, че разликата между нас и останалите се е увеличила, но ние сме отслабени след продажбите на Матри и Джакерини“, завърши Конте.