Кандидатите за селекционерския пост на италианския национален отбор намаляха само до двама. Според авторитетния "Гадзета дело Спорт", опциите за наставник на "адзурите" са Антонио Конте и Роберто Манчини. 

Новият треньор на италианците ще получи пълен кредит на доверие по време на европейските квалификации. А в тях "скуадра адзура" играе с България, така че новият избраник на федерацията ще изведе тима си и срещу нашите национали. 

Очаква се изборът да е ясен в средата на следващата седмица. Според вестника, все още няма категорична яснота кой е предпочитаният кандидат. И това е въпреки факта, че се появиха информации, че Конте е отказал на федерацията преди дни. 

Бившият наставник на Ювентус шокира всички с оставката си миналия месец, след като изведе "бианконерите" до три поредни титли. Той засега твърди, че иска да си почине, но нищо чудно да поеме този ангажимент. 

Роберто Манчини също отскоро е безработен. Той беше освободен от Галатасарай, след като не успя да изведе истанбулския гранд до титлата в Турция и затова сега с решителност би станал селекционер на Италия.