Титулярният вратар на Верона – Рафаел изигра много силен мач за новака в Серия А, като бе с основна заслуга за нулевото равенство като гост на Катания в 15-ия кръг на италианското калчо.

Сицилианци се опитаха да се възползват от домакинския си фактор, след като пет поредни загуби ги закотвиха на дъното във временното класиране, но бразилският ветеран тотално ги отчая.

Геройствата на конкурента на нашия национал Николай Михайлов започнаха още в 3-ата минута, когато той с невероятна намеса парира страхотен шут на Мариано Иско от дистанция.

Скоро след това Леандро Кастро също пробва рефлексите му, а по-късно и удар с глава на Пабло Бариентос бе отразен с вещина.

Верона показа доста бледа игра преди почивката, но след нея показа, че знае как да атакува. Емил Халфредсон бе близо да се разпише с истински снаряд от дистанция, но топката облиза напречната греда.

Рафаел още веднъж трябваше да се намесва решително в заключителните минути, когато Никола Споли стреля от близко, но без успех. До края Кастро и Кеко от домакините направиха всичко по силите си, за да преодолеят стража, който обаче съхрани точката за „скаглиерите“.

Верона заема 6-ото място в таблицата с 26 точки, като изостава съответно на 1 и на 2 от Фиорентина и Интер. Лидер е Ювентус с 40 пункта. Катания е твърдо последен с актив от едва 10.