Италиански футболен клуб си навлече гнева на жените в своя град, след като сключи договор за спонсорство с агенция за компаньонки.

Четвъртодивизионният клуб Трентино 1921 е получил 10 000 евро и в замяна е сложил на официалния си сайт банер на елитната австрийска агенция за проститутки "Каса Бианка".

С това футболният тим Трентино си навлякъл гнева на дамското съсловие и особено възмутил Ива Бераси, местна общинска съветничка, отговаряща за спорта в града. Кликайки на емблемата на клуба, сърфиращите в Интернет биват препращани на сайта на "Бианка", който предупреждава, че посетителите трябва да имат навършени 18 години.

Бераси заяви гневно: "Намирам за абсолютно удивително това, футболен клуб да сключи договор с агенция за компаньонки. "Представям си щом аз съм толкова обидена, така трябва да се чувстват и другите жени в града. Надявам се, че Трентино ще преразгледат това споразумение и им напомням, че те също получават средства от общинския бюджет".

"Каса Бианка" описва себе си на своя сайт като "дом на удоволствията, където клиентът получава всичко, което желае". Страницата на бардака от Инсбрук показва, че в него работят много жрици на любовта и търсещите ласки мъже имат голям избор.