Нападателят на Лацио Мирослав Клозе заяви, че смята да продължи кариерата си в германския национален отбор до Световното първенство през 2014 година в Бразилия и след него да се откаже.

Това е първи случай, в който 33-годишният Клозе заявява, че иска да играе на Евро 2012, което ще се проведе в историческата му родина Полша и Украйна.

„Ако всичко е наред, моите планове са да играя за Лацио до края на договора си през 2014-а година, когато е и Световното първенство в Бразилия. И след това мога вече да спра”, заявява нападателят пред „Кикер”.

След като през лятото премина в Лацио от Байерн Мюнхен, Клозе бележи гол след гол, а снощи се разписа в последната минута и донесе успеха на орлите с 2:1 над Рома в градското дерби.

33-годишният футболист има 112 мача и 62 гола за германския национален отбор. До момента той изостава на 6 гола от вечния рекорд на легендата Герд Мюлер, който има 68 попадения за Германия.

На Световни първенства той има 14 попадения, с едно по-малко от бразилския голмайстор Роналдо, който през тази година прекрати кариерата си.

Ако Миро Клозе бъде викан в националния тим до 2014-а, той ще има шанс да се опита да подобри и двата рекорда и да стане най-резултатен не само в историята на Германия, но и на шампионатите на планетата.