Бившият младежки национален селекционер на Италия Кладио Джентиле е основен фаворит за заместник на Чиро Ферара като старши-треньор на Ювентус.

Торинският гранд отпадна от Шампионската лига, а освен това загуби пет от последните си шест мача, така че Чиро Ферара ще бъде уволнен в най-скоро време.

Ръководството на "старата госпожа" е снело доверието си от наставника, независимо какво стане тази вечер в мача с Интер. Клубът не желаеше да уволнява своя треньор без да намери подходящ заместник, така че след като Дино Дзоф и Джовани Трапатони са отказали, новият треньор на "бианконерите" ще се казва Клаудио Джентиле. Бившият селекционер на младежите на Италия, според изданието, е преговарял днес с ръководството на тима да води Юве до края на сезона, а основната цел е най-малко четвъртото място и участие в Шампионската лига.

Той ще "затопля" стола на следващия треньор на тима, който ще бъде назначен в края на кампанията, като се спряга името на Рафаел Бенитес.

Джентиле, който бе сърцето в центъра на защитата на Ювентус през 70-те и 80-те години на 20-и век, както и световен шампион с Италия през 1982 година, никога не е водил клуб. Основен съперник на Джентиле за поста в Торино е бившият наставник на Милан, Лацио и Интер Алберто Дзакерони.