Бизнесмените от Sino-Europe показаха нагледно, че са готови на всичко, за да купят Милан. За да не се разсъхне съвсем сделката, те включиха офшорни компании, за да изплатят обещания трети депозит от 100 милиона евро.

Вчера китайските богаташи преведоха 20 милиона, а днес още 30 милиона, които са дошли от новоучредена офшорна компания Rossoneri Advanced Company, базирана в Британските Вирджински острови. Така вече половината от сумата е налична, но азиатците трябва скоро да намерят начин да преведат оставащите 50 милиона евро.

Времето в Милан било спряло напълно

По принцип собственикът на Милан Силвио Берлускони беше склонен да продължи преговорите, ако получи пълните 100 милиона до края на деня. Китайските купувачи обаче имат проблеми с местното правителство, което не им позволява мащабни инвестиции зад граница и сега са предприели нов ход.

Според официални документи Rossoneri Advanced Company е наредила превод на капитал от 103 милиона евро на друга подобна фирма – Rossoneri Sport Investment в Хонг Конг. Транзакцията е била приключена на 9 март, а преди няколко дни е получила и задължително одобрение от местните власти. Това само по себе си е солидна гаранция, че скоро третият депозит от 100 милиона евро би трябвало да стигне до Берлускони.

Нова крайна дата за продажбата на Милан

Със сигурност за феновете на Милан е притеснително, че е необходимо намирането на подобни вратички с цел превеждане на депозита, който трябваше да е платен преди месеци. Определено има тревожни настроение спрямо китайците, за които не се знае дали могат да осигурят финансово бъдещето на клуба.